تماس با وکیل پایه یک دادگستری مرکز
قبول وکالت برای تهران کرج و حومه
قبول وکالت فقط برای
تهران و کرج و حومه

وکیل مالیاتی کیست؟

با توجه به افزایش بنگاه های اقتصادی و اشخاص حقوقی از قبیل شرکت ها و مؤسسات، امروزه مقوله مالیات به یکی از حساس ترین و مهم ترین موضوعات مبتلابه روز تبدیل شده است و وکیل مالیاتی یعنی شخصی که تخصص قابل توجهی نسبت به حقوق و قوانین مالیاتی و نیز حسابداری تخصصی در حوزه مالیات دارد، به خوبی می تواند ضمن آگاهی کامل از آیین نامه ها و مقررات موضوعه در حوزه مالیات و با داشتن تجویز ناشی از وکالت در این حوزه نسبت به دفاع مالیاتی اقدام نماید.

لذا کلیه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی که در امور مالیاتی خود دچار مشکلات و مسائل مختلفی می شوند، میبایست پیش از هرگونه اقدامی به دنبال وکیل مالیاتی بوده و از خدمات وکالت امور مالیاتی استفاده نمایند چراکه در غیر اینصورت دچار بدهی ها و جرایم سنگین مالیاتی خواهند شد و این امر متعاقباً می تواند خسارات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

به وکیل مالیاتی نیاز دارید؟

با یک تماس از برجسته ترین و خبره ترین وکلای مالیاتی ایران مشاوره بگیرید!

وکیل مالیاتی، شخصی است که می تواند به شما یاری دهد تا در مسائل مربوط به حوزه مالیات به طور تخصصی ، تصمیم درست را اخذ نموده و با اتخاذ بهترین و مناسب ترین راهکارهای قانونی، بدهی های مالیاتی خود را به حداقل برسانید.

وظایف و مسئولیت های وکیل مالیاتی

مهمترین وظایف و مسئولیت های وکیل متخصص مالیاتی عبارت از موارد ذیل می باشد:

  • انجام اقدامات لازم جهت تهیه اظهارنامه صحیح مالیاتی برای شرکت در مهلت مقرر قانونی
  • ارائه مشاوره های حقوقی مناسب به منظور کاهش میزان مالیات پرداختی
  • ارائه راهکارهای قانونی جهت حداقل سازی بدهی های مالیاتی
  • دفاع در دادرسی های مالیاتی و پیگیری اعتراضات
  • مشاوره در زمینه تنظیم دفاتر قانونی مالیاتی
  • تحلیل قانونی سیستم های مالی شرکت
  • ارائه راهکارهای لازم جهت برخورداری شرکت از معافیت های مقرر مالیاتی
  • اشراف و تسلط کامل بر آخرین قوانین، مقررات و آیین نامه های مالیاتی وضع شده
محمد دمرچلی- وکیل پایه یک دادکستری تهران-دادفر وکیل

اهمیت پرونده های مالیاتی برای سازمان ها، شرکت ها و کسب و کارهای خرد

مقوله تکالیف مالیاتی و پرونده های مالیاتی برای شرکت ها و حتی کسب و کارهای خرد، از موضوعات مهمی است که می توان گفت امروزه با اقتصاد جامعه به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم پیوند خورده است؛ به نحوی که نحوه محاسبه و تنظیم عملکرد مالی، چنان از جزئیات و پیچیدگی های فنی و محاسباتی برخوردار است که درصورت تنظیم نادرست آن خسارات عظیمی برای شرکت ها و سازمان ها و حتی کسب و کارهای خرد به بار خواهد آورد .

درحقیقت می توان گفت نحوه تنظیم عملکرد مالی کاملاً به طور مستقیم در تشخیص میزان مالیات یک سازمان و نهایتاً هزینه مالیاتی آن تأثیر خواهد گذاشت. درخصوص پرونده های مالیاتی سازمان ها و شرکت ها، ذکر این نکته لازم می باشد که علی الاصول هر شرکت و سازمانی میبایست پس از تأسیس نهایتاً تا 2 ماه اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی نزد سازمان امور مالیاتی مربوطه نماید و کد اقتصادی و نیز مجوز فعالیت اقتصادی لازم را اخذ کند.

همچنین اشخاص حقیقی نیز به همین صورت مکلف به تشکیل پرونده مالیاتی پس از اخذ پروانه کسب خواهند بود درغیر اینصورت، فعالیت ایشان غیرقانونی تلقی می گردد. نکته دیگر آن است که پس از تشکیل پرونده مالیاتی، اقدام بعدی تعیین حوزه و ممیز مالیاتی است که در این مرحله، شخص حقیقی یا شرکت میبایست ضمن مراجعه به اداره دارایی ذیربط و مشخص نمودنِ نوع فعالیت و محل استقرار مجموعه اقتصادی خویش، اقدام به تعیین حوزه مالیاتی و ممیز مالیاتی خویش نماید.

انواع جرائم مالیاتی شرکت ها

چنانچه مؤدی مالیاتی نسبت به تحویل به موقع اطلاعات مالی خود یا اظهارنامه های عملکرد مالی خویش به اداره مالیات اقدام ننماید و یا اینکه مالیات خویش را به موقع پرداخت نکند، مشمول جریمه مالیاتی خواهد شد فلذا منظور از جرایم مالیاتی، تکالیفی است که توسط مؤدی مالیاتی انجام نشده و عواقبی را به منظور حفظ عدالت اجتماعی و تأمین منابع مالی دولت به دنبال خواهد داشت که ذیلاً به بررسی مختصر آنها خواهیم پرداخت:

جریمه عدم پرداخت مالیات در مهلت مقرر قانونی

درصورت عدم پرداخت مالیات در مهلت مقرر قانونی ، این جریمه شامل حال مؤدی مالیاتی می شود.

جریمه عدم پرداخت مالیات قطعی

شرکت ها پس از ارسال اظهارنامه مالیاتی به اداره امور مالیاتی مربوطه و بررسی اداره نسبت به اظهارنامه، میبایست منتظر برگ تشخیص مالیاتی باشند. پس از اینکه برگ تشخیص مالیاتی ابلاغ گردید، شرکت می تواند تا 30 روز نسبت به آن اعتراض نماید و این اعتراض در هیئت حل اختلاف مالیاتی بررسی خواهد شد و رأی صادره در نهایت به عنوان میزان مالیات قطعی شرکت درنظر گرفته خواهد شد. حال اگر شرکت مبلغ مزبور را پرداخت نکند، میبایست نسبت به پرداخت جریمه مقرر که درصدی از مبلغ مالیات می باشد اقدام نماید.

جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی

اگر شرکت به هر دلیلی نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی خود در مدت زمان مشخص شده توسط سازمان امور مالیاتی اقدام ننماید، مشمول جریمه ای معادل با 30 درصد مالیات خواهد شد.

جریمه عدم تسلیم ترازنامه

به گزارش مجموع دارایی و بدهی های یک شرکت در یک سال مالیاتی، ترازنامه گفته می شود. چنانچه شرکت اقدام به تحویل ترازنامه خود به اداره مالیاتی ننماید، میبایست بیست درصد از مالیات محاسبه شده در آن سال را تحت عنوان جریمه به سازمان امور مالیاتی پرداخت نماید.

جریمه عدم ارسال فهرست قراردادهای پیمانکاری و معاملات فصلی

شرکت ها مکلفند درصورت انعقاد قراردادهای پیمانکاری و انجام معاملات مختلف، فهرستی از قراردادهای پیمانکاری و نیز فهرستی از معاملات را به صورت فصلی تنظیم و ارسال نمایند. درصورت عدم اقدام به این امر ، مشمول جریمه ای معادل 1 درصد کل مبلغ قرارداد خواهند شد.

جریمه عدم پلمپ دفاتر قانونی توسط شرکت

از جمله وظایف قانونی شرکت ها این است که دفاتر مالیاتی و تجاری خویش را هر سال پلمپ نمایند بدین معنا که میبایست تمام صفحات آن را شماره گذاری نموده و مهر اداره ثبت شرکت ها را برای دفاتر بگیرند و شماره ثبت شرکت را در آن دفتر درج نمایند. چنانچه شرکتی دفاتر مذکور را پلمپ ننماید، 20 درصد از مبلغ مالیات آن سال را باید به عنوان جریمه پرداخت نماید.

جریمه عدم پرداخت مالیات عملکرد یا مالیات بر درآمد

شرکت ها میبایست هرسال میزان سود و زیان وارده بر درآمد کل را محاسبه کرده و نتیجه نهایی را در قالب اظهارنامه مالیاتی در سامانه مربوطه در سایت سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند و مالیات بر عمکرد محاسبه شده توسط ممیز مالیاتی را نیز در مهلت مقرر ابلاغ شده پرداخت کنند . عدم پرداخت مالیات بر عملکرد مشمول جریمه خواهد شد و شرکت میبایست به میزان 5/2 درصد از مالیات به ازای هر ماه تأخیر را به عنوان جریمه به اداره مالیات ذیربط پرداخت نماید.

جریمه کتمان درآمد و برآورد هزینه های غیرواقعی

اگر شرکت درآمد خود را به صورت کامل و صحیح اعلام ننماید یا هزینه های واقعی را در اظهارنامه عملکرد خود ننویسد، میبایست جریمه ای معادل 30 درصد مالیات پرداخت نماید.

جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی

درصورتی که فردی به صورت پروژه ای با شرکتی قرارداد داشته باشد و برای شرکتی کار کند، کارفرما مکلف است مالیات مربوطه را به عنوان مالیات تکلیفی از وجه پرداختی به آن فرد کسر نموده و در موعد مقرر به سازمان امور مالیاتی پرداخت نماید. درصورت عدم پرداخت، جریمه ای معادل 10 درصد مالیات پرداخت نشده در موعد مقرر و 5/2 درصد مالیات به ازای هر ماه تأخیر می باشد.

جریمه عدم ارسال لیست دریافت کنندگان حقوق در مهلت مقرر قانونی

اگر شرکت لیست کارمندان حقوق بگیر و میزان حقوق پرسنل مذکور را در مهلت قانونی به اداره مالیات تحویل ندهد، میبایست 2 درصد از حقوق پرداختی را به عنوان جریمه به اداره مالیات پرداخت نماید.

جریمه عدم صدور صورتحساب الکترونیکی

شرکت درصورت عدم صدور صورتحساب الکترونیکی میبایست 10 درصد از مجموع مبلغ فروش انجام شده بدون صورتحساب یا مبلغ 2 میلیون تومان را به اداره مالیات مربوطه به عنوان جریمه پرداخت نماید. انتخاب بین این دو جریمه از سوی اداره مالیات براساس مبلغ بالاتر صورت می گیرد بدین معنا که اگر 10 درصد مجموع مبلغ فروش از 2 میلیون تومان بیشتر شود، آن مبلغ را به عنوان جریمه اخذ می کنند و اگر کمتر از 2 میلیون تومان باشد، همان مبلغ 2 میلیون تومان مبنای جریمه خواهد بود.

جریمه عدم پرداخت مالیات بر حقوق

اگر شرکت اقدام به پرداخت مالیات بر حقوق کارکنان خویش در مهلت مقرر قانونی ننماید، میبایست 10 درصد از این مبلغ به همراه 5/2 درصد مبلغ مزبور را به ازای هر ماه تأخیر به اداره امور مالیاتی پرداخت نماید.

جریمه مربوط به مشمولین نظام مالیات بر ارزش افزوده

مشمولین نظام مالیات بر ارزش افزوده میبایست تکالیف معینی را به انجام برسانند درغیر اینصورت مشمول جریمه مالیاتی خواهند شد. جرایم مالیاتی مربوطه به این حوزه شامل موارد ذیل است:

الف) جریمه عدم اظهار مالیات بر ارزش افزودهدر اظهارنامه مالیاتی معادل 50 درصد مالیات مربوط به هر فصل

ب) جریمه عدم ثبت‌نام به‌موقع در نظام ارزش‌افزوده معادل 75 درصد مالیات متعلقه

ج) جریمه عدم درج اطلاعات طرف معامله در صورت‌حساب معادل 25 درصد مبلغ مالیات سالیانه

د) جریمه عدم ارائه دفاتر یا اسناد و مدارک به مأمورین رسیدگی‌کننده ارزش‌افزوده معادل 25 درصد مبلغ مالیات سالیانه

 

وکیل طلاق، خانواده و مهریه-وکلای دادفرنکته انتهایی در این قسمت، آن است که برخی از جرایم نامبرده شده فوق، قابل بخشش و برخی غیر قابل بخشش هستند که ذیلاً به آنها اشاره خواهیم نمود:

الف) جرایم مالیاتی قابل بخشش

  1. جریمه عدم تسلیم فهرست مالیات حقوق و دستمزد
  2. جریمه عدم صدور صورت‌حساب
  3. جریمه عدم ارسال صورت معاملات فصلی
  4. جریمه مالیات بر ارزش افزوده
  5. جریمه عدم ارسال اسناد و مدارک
  6. جریمه عدم ارسال فهرست قراردادهای پیمانکاری و معاملات فصلی

ب) جرایم مالیاتی غیرقابل بخشش

  1. جریمه عدم تکمیل و ارسال تمام اظهارنامه‌های مالیاتی
  2. جریمه کتمان درآمد و هزینه‌های غیرواقعی
  3. جریمه اعلام درآمد غیرواقعی (درصورتی‌که اختلاف آن با درآمد واقعی، بیشتر از 15٪ باشد)
  4. تبانی کردن با مشتریان در ایجاد ارقام اشتباه داخل فاکتور

تعاریف مختصر مفاهیم مالیاتی

مالیات ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده عبارت از مالیات غیرمستقیمی است که خریدار یا مصرف کننده در زمان خرید کالا یا خدمت، آن را پرداخت می نماید و فروشنده مکلف است مبلغ دریافتی را در زمان مقرر به عنوان مالیات ارزش افزوده به خزانه دولت پرداخت کند.

مالیات برخانه های خالی

به منظور کاهش قیمت اماکن مسکونی، کلیه مالکان واحد های مسکونی میبایست اطلاعات ملک خود را در سامانه ملی املاک کشور ثبت نمایند و درصورتی که واحدی به عنوان خانه خالی تلقی شود، قانوناً مشمول مالیات بر خانه های خالی خواهد شد.

مالیات بر تراکنش بانکی

هنگامی که شخصی مبلغی را از طریق قانونی کسب می نماید، میبایست به پیروی از قوانین و مقررات، با توجه به درآمد خود و بر اساس درصد مشخص‌شده قانونی، مالیات مربوطه را پرداخت کند.

مالیات بساز بفروشی

مطابق قوانین جدید مالیاتی، تمامی اشخاصی که در حوزه بساز بفروشی فعالیت دارند می بایست به ازای هر فروش ساختمان نوساز به دولت مالیات مشخصی را پرداخت نمایند که این مالیات با توجه به شرایط ساختمان ساخته شده متفاوت می باشد.

مالیات ارز دیجیتال

مالیاتی است که از معامله کنندگان بازار رمزارزهای دیجیتال اخذ می گردد. همچنین مراکز استخراج رمز ارزهای دیجیتال نیز میبایست این نوع مالیات را پرداخت نمایند.

مالیات بر املاک

یکی از مالیات های مستقیم که از موجرین املاک دریافت می شود، مالیات بر اجاره املاک یا مالیات بر درآمد املاک می باشد. بدین ترتیب مالکین املاک مسکونی، تجاری و اداری که املاک خود را اجاره می دهند، میبایست نسبت به پرداخت این نوع مالیات اقدام نمایند درغیر اینصورت مشمول جرایم قانونی خواهند شد.

مالیات مشاغل

یکی دیگر از انواع مالیات مستقیم، مالیات بر درآمد مشاغل می باشد بدین معنا که صاحبان کسب و کارها و مشاغل میبایست درصدی از درآمد خود را به تناسب قانونی که هرساله مشخص می شود به عنوان مالیات پرداخت نمایند.

در چه زمینه‌هایی وکیل مالیاتی بگیریم؟

با توجه به گستردگی فعالیت های اقتصادی و پیوند مالیات با اقتصاد در جامعه امروزی و تبدیل مالیات به عنوان یکی از مهمترین منابع تأمین مالی دولت، کلیه کسب و کارها اعم از خرد و کلان در زمینه های مختلف و متعدد میبایست از خدمات وکالت در امور مالیاتی جهت پیشگیری از مشکلات مالیاتی اعم از بدهی ها ، تنظیم نادرست اظهارنامه های مالیاتی ، جرایم مالیاتی و دفاع در دادرسی ها و غیره استفاده نمایند.

امروزه همه افراد اعم از کارمند، پزشک، شرکت، سازمان، تاجر و غیره ملزم به پرداخت مالیات بوده و صرفاً برخی کسب و کارهای استثنائی آن هم با مجوز قانونی معاف از پرداخت مالیات می باشند. به عنوان مثال می توان در زمینه های ذیل از خدمات وکیل متخصص مالیاتی استفاده نمود:

الف) مالیات بر درآمد: کلیه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی میبایست نسبت به درآمد اخذ شده مالیات مربوطه را به نسبت قانونی نزد دولت (سازمان امور مالیاتی) پرداخت نمایند. دولت درخصوص مالیات بر درآمد جهت تأمین منابع مالی و کاهش فاصله طبقاتی اقدام به وضع این نوع مالیات نموده فلذا همه اشخاص مکلف به پرداخت این گونه مالیات بوده و صرفاً در برخی موارد خاص معاف از پرداخت هستند.

ب) مالیات بر ارث: یکی از مهمترین مسائل حقوقی رایج در کشورمان، مقوله مالیات بر ارث و محاسبه آن می باشد. هنگامی که شخصی فوت می نماید و مقوله انحصار وراثت او توسط وراث پیگیری می شود، یکی از مهمترین تکالیف وراث پرداخت مالیات بر ارث می باشد که میبایست با کمک گرفتن از وکیل مالیاتی از حقوق خود در این زمینه آگاه شده و دفاع نمایند.

ج) مالیات بر کارتخوان: بر اساس ماده 11 قانون پایانه های فروشگاهی، بانک مرکزی مکلف به ارسال مشخصات کلیه کارتخوان ها به سازمان امور مالیاتی بوده و بر اساس این قانون کلیه اشخاص دارنده کارتخوان مکلف به پرداخت مالیات مربوط بدان می باشند لذا جهت آگاهی از قوانین و مقررات این حوزه ، مشورت با یک وکیل متخصص در حوزه مالیاتی امری لازم و ضروری است.

مزایای استخدام وکیل مالیاتی

استخدام وکیل مالیاتی و استفاده از ایشان توسط بنگاه های اقتصادی از جمله شرکت ها و سازمان ها می تواند مزایای قابل توجهی داشته باشد که به برخی از آنها اشاره خواهیم نمود:

  1. وجود وکیل مالیاتی متخصص سبب اطلاع کامل از قوانین و آیین نامه های به روز در حوزه امور مالیاتی شده و از تحمیل زیان های سنگین مالی به شرکت ها و سازمان ها جلوگیری می نماید.
  2. وکیل مالیاتی به شرکت ها و بنگاه های اقتصادی کمک می کند که اظهارنامه های مالیاتی خود را با دقت و بدون مغایرت مالی تکمیل و نزد سازمان امور مالیاتی ارسال نموده و در مهلت های مقرر اقدام به پرداخت صحیح مالیات خود نمایند تا از بروز جرایم قانونی جلوگیری شود و از طرفی درصورت بروز هرگونه اختلاف فیمابین شرکت و اداره امور مالیاتی مربوطه، وکیل متخصص مالیاتی می تواند به شرکت کمک کند تا از حقوق خود دفاع کند.
  3. وکیل مالیاتی در دادرسی های مربوطه در هیئت های حل اختلاف مالیاتی به ارائه بهترین دفاعیات و راهکارهای موجود جهت کاهش جرایم یا معافیت های قانونی خواهد پرداخت.

 

مشاوره با وکیل

قوانین جدید مالیاتی مورد استفاده وکیل مالیاتی

امروزه قوانین مالیاتی با تغییرات بسیاری مواجه بوده و بخشنامه ها و آیین نامه های جدید نیز بسیار دستخوش نسخ و تغییر شده است لذا وکیل متخصص در امور مالیات بایستی از کلیه قوانین جدید مالیاتی که در گذر زمان دستخوش تغییر و تحول شده است، کاملاً مطلع بوده و با تسلط بر کلیه مواد قانونی و مقررات موضوعه در این حوزه نسبت به ارائه مشاوره های حقوقی اقدام نماید.

به عنوان مثال در سال 1366 قانون مالیاتی درخصوص پرداخت مالیات اماکن مسکونی خالی از سکنه نسخ گردید حال آنکه در سال 1380 همین قانون مجدداً در چرخه قانونگذاری قرار گرفته و بنابراین افرادی که دارای واحد مسکونی خالی از سکنه بودند میبایست مالیات مربوط بدان را پرداخت می نمودند که آگاهی از این تغییرات لازمه تخصص وکیل مالیاتی است.

از جمله تغییرات قوانین مالیاتی می توان به تغییر قانون مالیات بر ارزش افزوده ، اصلاحات قانون مالیات های مستقیم و تغییر مالیات غیرمستقیم اشاره نمود که کلیه این قوانین کاملاً مورد استفاده وکیل مالیاتی بوده فلذا تسلط و آگاهی کامل از آنها برای وکیل مالیاتی امری لازم می باشد درحالیکه تسلط بر کلیه این مقررات برای افراد عادی جامعه و حتی مدیران محترم شرکت ها امری به نظر دشوار و زمانبر بوده و لازم است از مشاوره وکلای متخصص در این امر استفاده شود.

مراجع حل اختلاف مالیاتی

مراجعی که به مقوله اعتراضات مالیاتی رسیدگی نموده و به آنها مراجع حل اختلاف مالیاتی گفته می شود شامل موارد ذیل است:

1.     هیئت های حل اختلاف مالیاتی اعم از بدوی و تجدیدنظر: این هیئت ها صلاحیت رسیدگی به کلیه اختلافات مالیاتی را دارا بوده بدین شرح که چنانچه اختلافی فیمابین ممیز مالیاتی و مؤدی حادث گردد، اعتراض مؤدی درخصوص مالیات تشخیصی بدواً به هیئت حل اختلاف بدوی ارجاع شده و رسیدگی می شود. پس از صدور رأی هیئت حل اختلاف بدوی، چنانچه مؤدی همچنان به رأی هیئت معترض باشد، میبایست به هیئت حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر مراجعه نماید.

2.     شورای عالی مالیاتی: رسیدگی به آرای قطعی هیئت های حل اختلاف مالیاتی در صلاحیت شورای عالی مالیاتی است. لذا چنانچه مؤدی مالیاتی ادعای عدم رعایت قوانین و مقررات مالیاتی را از سوی هیئت حل اختلاف بدوی یا تجدیدنظر داشته باشد، می تواند اعتراض خود را نزد شورای عالی مالیاتی مطرح نماید.

3.     هیئت موضوع ماده 251 مکرر قانون مالیات های مستقیم: یکی از مراجع حل اختلاف مالیاتی، هیئت موضوع ماده 251 مکرر قانون مالیات های مستقیم می باشد که اقدام به رسیدگی نسبت به اعتراض از مالیات های قطعی موضوع قانون مالیات های مستقیم و مالیات های غیرمستقیم می نماید؛ آن هم درصورتی که در مرجع دیگری قابل بررسی نباشد.

سوابق تحصیلی و تخصص های لازم یک وکیل مالیاتی

یک وکیل مالیاتی علاوه بر دانش لازم در رشته حقوق و آگاهی کامل از قوانین و مقررات موضوعه کشور، تسلط کاملی بر قوانین حوزه مالیاتی و کلیه آیین نامه ها و بخشنامه های این حوزه داشته و با توجه به تخصصی بودنِ این حوزه میبایست دارای تحصیلات آکادمیک در رشته های حسابداری و مالی نیز باشد.

حتی در حیطه حسابداری مالیاتی علاوه بر مطالعات فراوان، دوره های کاربردی لازم را نیز سپری نموده باشد تا بتواند هنگام تنظیم اظهارنامه های مالیاتی، بدون وجود اندکی مغایرت نسبت به ارائه اظهارنامه اقدام نماید و یا هنگام دفاع در دادرسی های مالیاتی بتواند به خوبی از لوایح خود دفاع مالی نماید و تئوری های مالی را در لوایح خود پیاده سازی کند.

انواع مشکلات موجود در پرونده‌های مالیاتی

بررسی پرونده های عدیده در سازمان امور مالیاتی و هیئت های حل اختلاف نشان دهنده آن است که مشکلات متعددی در این زمینه وجود دارد که ذیلاً به طور مختصر تنها به برخی از آنها اشاره خواهیم نمود:

اشتباه در تنظیم اظهارنامه مالیاتی

عدم تنظیم اظهارنامه مالیاتی به نحو صحیح و وجود هرگونه اشتباه و یا درج اطلاعات متناقض و متعارض در اظهارنامه مالیاتی ممکن است منجر به جریمه های سنگین مالی و یا نهایتاً تعقیب قانونی شود لذا توصیه می شود افراد و شرکت ها جهت تنظیم اظهارنامه های مالیاتی به صورت دقیق و قانونی حتما به افراد متخصص همچون وکلای مالیاتی مراجعه و از تجربه ایشان در این امر بهره مند شوند.

 عدم توجه به مهلت های مقرر قانونی

یکی از موارد مهمی که در امور مالیاتی حائز اهمیت بسیار است، توجه و رعایت مهلت های مقرر قانونی است لذا هرگونه سهل انگاری در رعایت مهلت های قانونی و پرداخت مالیات یا اعتراض به آرای تشخیصی ممکن است عواقب جبران ناپذیری داشته باشد لذا وکیل مالیاتی می تواند با تسلط بر قوانین مربوطه و آگاهی از مهلت های قانونی نسبت به راهنمایی کامل موکل خود اقدام نموده و از بروز عواقب جبران ناپذیر در این مورد جلوگیری نماید.

عدم توجه به جریمه های مالیاتی

یکی از مواردی که سبب ایجاد مشکل در پرونده های مالیاتی می شود، مقوله عدم دقت افراد و شرکت ها به جرایم مالیاتی می باشد چراکه بی توجهی به جریمه های مالیاتی و نیز عدم پرداخت آنها در مهلت مقرر قانونی ممکن است سبب تشدید جریمه ها و نهایتاً عواقب جدی شود درحالی که مشورت با یک وکیل متخصص مالیاتی حتی می تواند از بروز جرایم جلوگیری کرده یا در جهت کاهش جریمه ها و بهره مندی از معافیت های قانونی به شرکت کمک نماید.

ویژگی های یک وکیل متخصص امور مالیاتی خبره

وکیل مالیاتی خبره در این حوزه، شخصی است که دانش کاملاً حرفه ای نسبت به قوانین، مقررات موضوعه ، بخشنامه ها، آیین نامه ها، معافیت های قانونی و کلیه مسائل حقوق مالیاتی داشته و می تواند راهنمای کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی در حوزه های دعاوی مالیاتی بوده و نیز به کاهش بدهی های مالیاتی و جرایم کمک نماید.

یکی از مهمترین ویژگی های مهم یک وکیل امور مالیاتی خبره آن است که آگاهی و تسلط کاملی نسبت به قوانین مالیاتی و کلیه آیین نامه های موجود و به روز رسانی شده آن دارد و می تواند با تسلط بر آنها نسبت به کاهش جرایم مالیاتی موکل خویش یا استفاده از انواع معافیت ها اقدام نماید.

بدیهی است با توجه به دشواری و پیچیدگی قوانین و مقررات حوزه مالیات ها ، تسلط بر آنها برای اشخاص عادی امری بسیار سخت بوده و تاحدی غیرممکن می باشد فلذا کمک گرفتن از یک وکیل متخصص حرفه ای در این حوزه امری ضروری است. از دیگر ویژگی های وکیل مالیاتی آن است که تجربه کاری درخشانی در این حوزه داشته و پرونده های زیادی را با موفقیت به سرانجام خوب رسانده است .

چنین وکیلی می تواند با تجربیات مثبت خویش، راهکارهای بسیار خوبی به شما ارائه دهد. چنین وکیلی با دانش و تجربه بالای خود می تواند نسبت به نوشتن اظهارنامه های مالیاتی به نفع موکل خویش و لوایح مالیاتی به نحو صحیح و کارآمد اقدام نموده و از اعمال مالیات های سنگین برای اشخاص جلوگیری نماید.

 دادرسی مالیاتی با وکیل

یکی از وظایف و مسئولیت های وکیل مالیاتی، شرکت در دادرسی های مالیاتی است. دادرسی مالیاتی، مراحل و طرق اعتراض به آرای صادره از سوی اداره امور مالیاتی است. در این دادرسی، اشخاص حقیقی یا حقوقی معترض به آرای صادره را خواهان می نامند و اداره امور مالیاتی صادرکننده رأی مزبور را خوانده می نامند.

البته نکته مهم آن است که اعتراض صرفاً شامل قیمت و مبلغ مالیات تعیینی نیست بلکه شیوه پرداخت مالیات نیز ملاک بوده و خواهان می تواند به شیوه پرداخت مالیات نیز معترض باشد. از این رو وکیل خبره مالیاتی با تنظیم دادخواست مربوطه و ارائه آن به هیئت های حل اختلاف مالیاتی ذیصلاح اقدام به طرح دادرسی مالیاتی و دفاع از حقوق حقه موکل خویش خواهد نمود.

بهترین وکیل مالیاتی در تهران

وکلای مختلف در زمینه های متعددی تخصص داشته و می توانند به موکل خویش راهنمایی نموده و کمک کنند. گروه وکلای دادفر همواره سعی نموده است تا بهترین وکیل مالیاتی در تهران را در اختیار شما عزیزان قرار داده و یکی از مهم ترین اصول اصلی گروه وکلای دادفر، تسلط وکلای متخصص مالیاتی بر کلیه قوانین و مقررات جدید مالیاتی می باشد.

هزینه وکیل مالیاتی

معمولاً وکیل مالیاتی بر اساس تمبر و سایر هزینه های مقرر قانونی و نیز حق الزحمه مربوط به پرونده مالیاتی، حق الوکاله خود را مشخص و تعیین می نماید. درخصوص پرونده های مالیاتی وکلا میبایست 5 درصد حق الوکاله را به عنوان مالیات به سازمان امور مالیاتی پرداخت نمایند. درخصوص هزینه دریافتی از موکل با توجه به نوع پرونده های مالیاتی، نمی توان عدد ثابتی را پیش بینی نمود بلکه بستگی به روند پرونده و توافق بین وکیل و موکل دارد.

مشاوره با وکیل مالیات خبره در تهران (شماره وکیل مالیاتی تهران)

با توجه به کلیه مطالب گفته شده در این نوشتار و اهمیت استفاده از وکیل متخصص در حوزه مالیاتی و مشاوره با چنین وکیلی ، گروه وکلای دادفر در خدمت شما عزیزان بوده و شما می توانید با شماره تماس 09122281245 جهت بهره مندی از مشاوره با وکیل مالیاتی خبره در تهران ارتباط برقرار نموده و از مشورت با وکیل متخصص در این حوزه بهره مند شوید.

5/5 - (1 امتیاز)